Първоначално публикувано от mitkomeg
Покажи съобщение
Известие
Collapse
No announcement yet.
Общи приказки 166
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от code Покажи съобщениеНе знам на някой да е светнала грешка от термостат, по-скоро датчика, освен на моята съм виждал още една на която светеше
от термостата.Не всички, които се скитат, са изгубени.
Comment
-
Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщениеВече знаеш, освен на моята съм виждал още една на която светеше
от термостата.
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Моя чек не светеше постоянно, светна два пъти през някакъв интервал от време и след гасене и палене не светеше и температурата не стигаше до 90 и аз реших, че е виновен термостата, смених го и вече не светна никога.
След това се случи да присъствам, когато правеха диагностика на една 166 със светнала лампа и човека, който е много добър, въобще не се колеба- каза термостат и колата се оправи след смяната му. В общи линии вероятно наистина компютъра се шашка от ниската температура, съпоставяйки другите данни.Не всички, които се скитат, са изгубени.
Comment
-
Възможно е да записва грешка заради реално ниска температура. Дали е така наистина, аз не знам.
Но от описанието на конкретната грешка (P0115):
Causes
Usually the cause can be traced to a bad ECT sensor, however that doesn't preclude the following:- Wiring or connector damaged at sensor
- Open or short in reference or signal circuit
- Open or short in signal circuit
- Bad PCM
става ясно това, че е по-скоро електрически проблем, свързан със самия датчик.
Освен това в конкретния случай с дискутирания проблем, колегата споделя това, че температурата, отчетена по таблото достига макар и малко по-бавно 90 гр. А това са 2 независими датчика.
Накратко - това да се вдига флаг за грешка, когато температурата отчетена и от двата датчика е ниска, е възможно и тогава вероятната причина е термостатът.
Но когато на таблото се отчита нормална температура а пък грешката се записва, по-вероятно е причината да е в датчика.
Така или иначе дейностите свързани с проверка и почистване на връзките на датчика са доста лесни в сравнение с подмяната на термостата, мисля, че е редно оттам да се започне.
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Несъмнено е по-лесно.
А не трябваше ли да пусне вентилаторите при проблем с датчик?
Дали да хвърля едно око на това: http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi...s&slink=49duhu
Comment
-
Първоначално публикувано от didod Покажи съобщениеНесъмнено е по-лесно.
А не трябваше ли да пусне вентилаторите при проблем с датчик?
Дали да хвърля едно око на това: http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi...s&slink=49duhu
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщениеПочисти буксата на температурния датчик до термостата. Вероятно термочувствителният елемент чрез който ECU-то мери температурата прекъсва.
Comment
-
Да попитам някой разглобявал ли е държача (женската част) на шофьорският колан Правят бела вътре пластините и при поставен колан лампата на таблото понякога светва Като го размърдам угасва но след време пак светва Искам да го разглобя и да го почистя Донякъде съм стигнал със свалянето но немога да отделя външната част от вътрешната Някъде трябва да се притисне или издърпа но незнам къде Та въпроса ми е къде да притисна или да вкарам отверка или как да ги отделяALFA ROMEO 166 2.4JTD 98 136НР бивша, 2.4JTD 2002 150НР настояща
Comment
-
Първоначално публикувано от iveli Покажи съобщениеДа попитам някой разглобявал ли е държача (женската част) на шофьорският колан Правят бела вътре пластините и при поставен колан лампата на таблото понякога светва Като го размърдам угасва но след време пак светва Искам да го разглобя и да го почистя Донякъде съм стигнал със свалянето но немога да отделя външната част от вътрешната Някъде трябва да се притисне или издърпа но незнам къде Та въпроса ми е къде да притисна или да вкарам отверка или как да ги отделя
Comment
-
Така беше и при мен Но смених таблото заради проблеми с екранчето в моето старото табло Новото табло е от алфа 2003г Поне така пишеше Исках да сменя само екранчето защото на моето старото табло то се сваля но като разглобих новото (старо) табло се оказа че неговото екранче не се сваля И така сложих цялото табло Малко след това се появи проблема със светването на лампата за колана в движение С това табло ако откопчея колана в движение лампата светва Може би поради тази причина съм имал проблема отпреди но със старото табло не съм го усещал Защото с него при еднократно закопчаване лампата изгасва и не светва до следващо палене без колан Та ще трябва да разглобявам или сменявам закопчалка Ако някой е бъркал ще съм благодарен да споделиALFA ROMEO 166 2.4JTD 98 136НР бивша, 2.4JTD 2002 150НР настояща
Comment
Comment